Dzisiaj podajemy przepis na domowy cukier waniliowy.... jeśli można to nazwać przepisem :) Jest on tak prosty, że żaden przepis nie jest potrzebny, wystarczy zwykły biały cukier lub cukier trzcinowy, laska wanilii i oczywiście słoiczek do przechowywania- przygotowanie trwa kilka minut, a smak jest o wiele bogatszy od kupnego cukru, nawet tego z 'prawdziwą wanilią'.
Krem wzbogacony tym właśnie cukrem, kruche ciasteczka obtoczone w cukrowej waniliowej posypce, dodanie go do waniliowych cupcake's- możliwości wykorzystania są naprawdę niezliczone.
Do przygotowania:
- laska wanilii
- 200g cukru
Przygotowanie:
Rozkroić laskę wanilii, wydostać miąższ i wymieszać z wcześniej przesypanym do słoika cukrem. Zamknąć razem z resztą laski wanilii.
Gotowe!
Teraz wystarczy pomyśleć, w czym sprawdzić jego smak ;)
Fajnie prowadzicie, dobre przepisy, ale wizualnie coś nie gra. Może dałoby się bloga trochę "zmniejszyć"? I nagłówek za duży, i czcionka, po prostu czasem źle się czyta. Wszystkiego dobrego, czekam na coś z owocami, a u mnie babeczki z ptysiowym polewolukrem :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za pochwalenie naszych przepisów! i za cenne wskazówki na początku naszej blogowej drogi :) już coś spróbujemy zrobić z czcionką :) i oczywiście również będziemy śledzić Twojego bloga!
Usuń